Grusiga tider

Så här ser det ut på golvet bredvid min säng idag på morgonen. Det är grusiga tider... Eftersom hunden också sovit i min säng ser det ungefär likadant ut i fotänden där.

Sture drar fram dammsugaren och själv torkar jag... det blir väldigt mycket bättre! Men kommer inte att hålla i sig särskilt länge.

Har ett par bilder till, från en promenad på väg till jobbet på eftermiddagen. Men orkar inte lägga ut dem ikväll, så de kommer imorgon istället. Bra kväll på jobbet var det iallafall.

Japp. Här kommer de, resten av gårdagens bilder. Jag skulle börja jobba kl 15 och Sture hade en tid hos sjukgymnasten före det. Under tiden som han var där gick Ida och jag längs den nu framtinade cykelvägen längs Ljungan in mot stan. Plötsligt bestämmer sig hunden för att kliva rätt ut i snön på sidan och plumsa iväg ganska långt. Jag ropar tillbaka henne och hon kommer så sakta, så sakta... för hon har hittat detta megaben, som ser ganska färskt ut. Undrar vad det kan vara för djur som dukat under därborta i snön? Jag ser inget från där jag står och orkar verkligen inte ge mej ut i snön, som Ida *S* Hon får såklart lämna benet och hon spottar snällt, om än aningen motvilligt, ut det när jag ber henne.

Vi passerar Svartvikskajen, alldeles mitt emot där vi bor. Ni känner igen skorstenen på andra sidan.

Hit har vi kommit när Sture ringer och säger att han är klar hos sjukgymnasten och tänker hämta upp oss längs vägen. Och det känns ju bra, för just här är det inte särskilt kul att gå. Cykelvägen går alldeles utmed E4 och sedan förbi fabriken och genom Bredsand, innan det blir trevligt igen.

Men innan han hinner ikapp oss ser jag den här lilla gula skönheten, som bara måste förevigas :)

Jobbar kväll men just denna kväll blir det inget alls "sitta i soffan", utan jag är ute på språng mest hela tiden. Men en bra kväll är det, som sagt var.

Kommentarer

  1. Om det ändå höll sig en liten stund när det blir städat!! Men det blir väl snart bättre... hoppas jag! Nu börjar jag känna av våren... i ögon och näsa. Det är mindre roligt... måste till apoteket och handla lite motmedicin!
    har du varit till Per i hagen än?? Kanske har jag missat det?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch. Pollenallergi är inte alls kul. Jag hade rejäla besvär, men de växte bort när jag blev sisådär 40. Himla skönt att slippa!

      Jag var på Vårdcentralen i fredags, då när jag skrev det där om Per i Hagen. Sen har jag lämnat lite prover (igår) och väntar på att läkaren ska höra av sig.

      Kram å kli!

      Radera
    2. Väntan är inte roligt! Hoppas du känner dig bättre i alla fall!

      Radera
    3. Tja... jag är iallafall inte sämre och det är skönt.

      Radera
  2. Jo, det är imponerande hur mycket som fastnar och sen "prydligt" stannar kvar när hunden torkat och reser sig upp….

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar man grusgolv är det bästa tiden nu! *S*

      Radera
  3. Sötaste tussilagon! Att du törs ha henne lös sådär intill E4:an, du måste verkligen lita på henne!

    Jättebenfyndet måste ha känts snopet för stackackackars Ida att behöva lämna…

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Hillevi... det är ju staket mot vägen! *S*

      Jag kopplade henne strax efteråt, men nä, hon skulle aldrig få för sej att gå ut där bland bilarna. Strax innan (då cykelvägen går längre bort från E4-an och är riktigt mysig att gå på) mötte vi två människor med varsin hund. Då var hon lös, Ida-Fian, och en bit före mej. Men det som händer är bara att hon tvärstannar, sträcker på halsen och kollar... och står stilla så att jag kan komma ikapp och lägga ett snöre om halsen på henne. Hon ÄR verkligen himla snäll och gullig, min hund.

      Fast sen, med koppel på, då kan hon ju bli lite studsigare, förstås *S*

      Radera
    2. Tillägg: Och det är inte min förtjänst att hon är som hon är. Hon blev sån av sig själv. Det var alltså inget skryt, bara ett konstaterande och jag är verkligen glad att jag råkade få just den här hunden!!!

      Radera
  4. Vi har också en hund i sängen varje natt och får byta sängkläder titt som tätt! Var till Birsta igår och köpte hundschampo. Inget Mira gillar precis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte Ida heller. Åtminstone inte om jag tänker använda det på henne iallafall... *S*

      Radera

Skicka en kommentar