Vi vimsar runt vid fabriken

Här har ni den där skorstenen, som jag fotat på avstånd ett antal gånger. Här nere (ja, den här gamla fabriken ligger nedanför Tistelvägen, ner mot Ljungan) tillverkade (eller använde?) SCA en massa riktigt otäcka giftiga saker en gång i tiden. Senare höll även en sån där "giftinsamlingsfirma" till här, så marken är mycket giftig och ska saneras. Frågan är bara vem som ska betala.

Och eftersom marken är som den är så vill jag inte gärna gå här när det inte är tjockt med snö, som skydd mot nakna tassar. Det är synd att det är som det är, för det är rätt mysigt att kunna gå rätt ner hemifrån och komma till vattnet.

Skaren bär och Ida njuuuuuter av att kunna springa lite som hon vill. Skrotbilar och allehanda annat gammalt skräp tycker folk att man kan dumpa här.

Här är vi på hemväg igen.

Om Ida hade varit mer förtjust i okända människor hade hon varit ett riktigt räddningshundämne. Hon gillar verkligen såna här miljöer och vill väldigt gärna ge sig in för att kolla runt.

Fast det får hon inte, för här finns det inte bara gift utan också hur mycket krossat glas som helst, metallskrot och andra farligheter överallt. Och några sönderskurna tassar är vi inte intresserade av att ha.

Kommentarer

  1. Hoppas att saneringen blir av. Byggnaderna ser spännande ut, så man förstår Ida! Geocachade ni inte där i somras, förresten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det finns flera cachar i området. Vi letade rätt på en lätt nere vid vattnet, men det finns visst inne i nån byggnad också.

      Kruxet är att ingen äger fastigheten efter flera företagskonkurser. Kommunen vill nog egentligen inte heller stå för hela saneringskalaset. Och där nånstans står man nu och stampar, men faktiskt har vi närboende fått en del broschyrer och information om hur de iallafall tänker sej. Från tanke till handling är det nog dock en ganska lång väg att gå.

      Radera

Skicka en kommentar