Man hinner

När man inte börjar jobba förrän kl 15 hinner man göra en hel massa saker innan det är dags att åka iväg. Man kan till exempel byta lakan i sängen, sätta igång tvättmaskinen, skura badrummet, rengöra spisen, damma, dammsuga, torka golv...

... laga potatis- och purjolökssoppa till lunch. Det ser inte gott ut, men det är det.

Allt medan Ida tar hand om sitt tuggben som om det vore en av valparna. Normalt sett tuggar hon i sig i stort sett ett helt sånt här ben samma kväll som hon får det (att magen håller?!) men det här har hon haft sedan i torsdags och det är bara lite, lite naggat i kanten. Skendräktigheten gör henne lite annorlunda, faktiskt.

 Lagom långt innan jag ska vara på plats på jobbet börjar vi gå, Ida och jag. Här i solskenet på Tistelvägen.

Och här på andra sidan Ljungan. Ja, ni har ju sett den där skorstenen, där långt borta, tidigare. Det är där vi bor. Här ringlar sej gång- och cykelvägen så trevligt utmed vattnet. Just nu är det förstås is, men trevligt är det iallafall.

Strax blir vi upphämtade av Sture och så skjutsar han mej till jobbet. Där blir en av dagens uppgifter att... ni tror mej kanske inte... men jodå, att städa personallägenheten *S* Detta är en Söndag i Städets tecken, uppenbarligen. Jag har naturligtvis några andra grejor för mej på jobbet också och allt är bra.

 När jag kommer hem igen får jag syn på den här digra påsen med diverse prover från Pedigree. Emil o Johan har varit och hälsat på och haft med sej den här presenten till Ida. Så gulligt av dem!

Kommentarer

  1. Det är ju en skön känsla - efteråt - när det är städat, i alla fall!

    På Hästridarstället var det som tur var mer lagom av den varan, det hade varit mer än mitt dåliga samvete för städning nu på sistone hade kunnat bära.

    Promenadvägen ser underbar ut. Annat än spikraka basvägar, det!

    Vad grejor hon fick, Ida! Ingen av mina hundar har gillat de där vita benen, OM de inte kunde stjäla ett sånt hemma hos någon annan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, själv städar jag ju så sällan att jag måste skriva om det i bloggen! *ha ha*

      Ida gillar de där benen jättemycket. Men så fick hon ändå ett grisöra igårkväll. Det brukar jag aldrig köpa, men så fick jag nåt infall och köpte en hel påse. Det var ingen bra idé. Hon bet sönder det och satte i halsen och lät som om hon höll på att kvävas.

      Tror inte att jag tänker ge henne fler... fy. Det var otäckt.

      Radera
    2. Jo, grisören är farliga just av den anledningen. Men det händer att jag också köper såna ibland, trots att jag borde veta bättre. Oftast blir det oxöron, dock, som inte är så feta. Vad som också gör bitarna farliga är att de sväller i magsäcken och kan täppa till mot tarmen.

      Radera
  2. Skönt att hinna med lite bestyr innan arbetsdagen, härliga promenad bilder, här spelar kung Bore oss ett spratt vi som trodde våren var på gång , 20 cm snö och minus 7 var inte precis det vi ville ha nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä. Två decimeter snö i Skåne... oj oj! Här har vi ju mycket snö kvar och -7 är just vad termometern visar idag, måndag morgon. Men solen skiner och det är vackert ute, man får glädja sej åt det!

      Radera
  3. du har energi du!! Jag skulle behöva lite av den varan... det hjälper inte med "bara" solens strålar på skitiga fönster! Men det kommer säkert mer snö så det kan nog vänta ett tag till! Fint blir det dock när städningen väl är gjord. Du kan känna dig nöjd!
    Undrar om det finns nåt i affärerna som är bra för våra djur... eller om det bara är till för kommersen??
    Ha det gott och klia fröken Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara pengar som gäller. Det är jag övertygad om. Sen finns det väl ett o annat som en o annan hund gillar... men om det är särskilt bra för dem, det vet väl gudarna? Eller Hillevi *ler* Hon vet allt.

      Jag ÄR nöjd med städningen. Fast snart är det ju ogjort igen. Tur man inte är pedant.

      Radera
  4. Mira gillar mest märgben men då måste jag avbryta ätandet efter ett tag för annars bubblar hennes mage hela natten och jag kan inte sova. Den som spar, han har:) Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ida tycker också om märgben, fast när hon pillat ur det goda i mitten är de inte lika kul längre. Blir ta mej sjutton aldrig dålig i magen (och tur är väl det, med den päls hon har därbak är det inte kul med lös mage...) Bubblar med magen gör hon inte heller, men snarkar! *S*

      Radera

Skicka en kommentar