Längs Ljungan

Idag är det dags för Sture igen, att besöka sjukgymnasten och få lite akupunktur. Ida och jag börjar gå mot stan så länge. Så här vackert är det vid Ljungan i Kvissleby. Strax till höger om bildens mitt sticker det upp en "pinne". Det är en skorsten på en nerlagd fabrik. Och där, en liten bit upp i skogen, bor vi. Så nu vet ni det.

Men nu traskade vi iväg på andra sidan vattnet, följande denna "Strandled", som är en cykelväg.

Det är rent otroligt hur väl man snöröjer den här cykelvägen! Finare här än på många andra, mer centrala, ställen där man förväntas köra bil. Här är det bara cyklister (inte så särskilt många, skulle jag gissa, för hur många är det som cyklar så här års..?) och gångtrafikanter som rör sej. Av fotspår, tassavtryck och en och annan gul fläck i snön drar jag slutsatsen att det rastas fler hundar än Ida här, men vi möter ingen idag. Ida får gå lös och ledig och hon har fullt upp att kolla alla lukter.

Här har vi kommit till Svartvikskajen. Ni minns den, visst? Vi var här alldeles nyligen och Ida ville krypa i nåt dräneringsrör. Då var det nästan ingen snö alls. Nu har det kommit en del.

 Därborta, mitt i vattnet, ligger den världsberömda (åtminstone i den här bloggen) ön Klampenborg. Så här ser den ut från vattensidan. De röda husen tillhör båtklubben.

Det är sisådär 10-11 grader kallt och det blir små isklumpar i skägget på vissa... och så småningom några små klumpar mellan trampdynorna också. Jag måste klippa lite där.

Och sen... är det dags för dagens tur till tippen, till Birsta, shoppa grejor på Bauhaus och IKEA och så iväg med dem till lägenheten... allt det där som känns som repris, repris och ännu mer repris.

Kommentarer

 1. Ja då vet jag var du bor *ritar in skorstenen på gps:en* ;)
  Vackert är det där vid Ljungan, men finast är nog Ida på sista bilden. Klok ser hon ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finast är hon alltid. Klok? Jo... det är hon nog. Eller erfaren, kanske... med åldern lär de sig ett och annat, så är det ju.

   Bra att du har gps, så du inte missar skorstenen! *S* Fast meningen är att den där fabriken ska rivas och det ska göras ett lika fint område på den sidan som på "Svartvikskajsidan". Lär nog inte ske under min livstid. Det stod i tidningen just idag att svartvikssidan hade sanerats under åren 2004 - 2010!!! och det är ännu giftigare mark på vår kant. Dessutom är det ingen som äger området = ingen som vill betala saneringen heller.

   Nåja... det var mycket svammel om inget alls.
   Ha det allra bäst och ta det lilla lugna!

   Radera
 2. Det är farligt att riva på såna områden... båda mina grabbar blev väldigt sjuka av sånt!
  Härligt ser det ut på er prommis in mot stan! Visst är det roligt med allt "vidhäng" i pälsen? Sånt gillar inte jag, men får tampas med det ändå... varje dag!
  Ha det gott och klia Ida
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, "tingeltangel" i pälsen är inget vidare, varken i form av pinnar (när det är barmark) eller isklumpar (vintertid), men men... har man nu råkat få en pälshund, så har man! *S*

   Och det är det, farligt med föroreningar. Hoppas att killarna är friska igen!
   Kram å kli!

   Radera

Skicka en kommentar