Söndag, nu igen?!

Jag undrar bara... vart tar veckorna vägen? Det var ju söndag alldeles nyss och nu är det söndag igen. Konstigt. Vi åker till Mellansjö.

Dagens lunch består av rester av de senaste dagarnas middagar. Det ser inget vidare ut på tallriken, men smakar fint. Det är rotsaksgratäng, lite fläskfilé, kyckling i god oreganosås och några klyftpotatisar.

När man tålmodigt väntat på att de tvåbenta ska bli klara med ved-avlastningen blir man så här glad när det ääääntligen är tomt på släpvagnen. En pinne och Livet Leker. Mattemänniskan är livrädd att Briarden ska få ont i benet igen, men en glad hund måste väl ändå få vara lite glad?

Grannen har en fantastiskt fin nyponbuske och jag undrar, som jag gör varje höst, om man kan göra egen nyponsoppa? Och isåfall, hur gör man då? Rimligtvis borde den bli ännu mycket godare än färdigköpt på pulver, eller hur?

Vi går en liten sväng utöver mot udden och passerar detta vackra höststilleben. Mellansjön är grå idag och lockar inte till bad alls. Det ser kallt ut och är det säkert också.

Kommentarer

  1. Åh, trots grått ser det härligt ut med höstfärgerna! På gården där jag var dagbarn var alltid nyponsoppan hemgjord. Det var ett evigt öppnande av frukterna och så peta ut kärnorna. Hur den sedan tillagades vet jag inte inte så noga men oerhört god var den, absolut inte jämförbar med pulver. Det finns säkert recept på nätet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Månntro, om jag skulle prova nån gång? Det känns lockande på nåt vis. Allt som går att plocka gratis blir ju så väldigt mycket godare än allt färdigköpt!

      Radera
  2. Ögonfröjd här också :-) Glad briard, måste få vara glad! Förstår, att du är orolig!Nyponsopp, hittar du nog på nätet :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill ju inte att hon ska få ont, men det är svårt att säga nej, nej när hon bara är så himla lycklig!

      Som jag skrev ovan... kanske.. kanske... att jag provar nån gång, med nyponen!

      Radera

Skicka en kommentar