Skönsbergsspåret

Idag ska vi till sta'n för att lämna ett par kort jag gjort. Sture passar på att handla lite och under tiden tar Ida och jag en skön promenad i Skönsbergsspåret. Alltid lika roligt med andra lukter än de gamla vanliga och här är det gott om dem, det är jag säker på. Det rör sej massor med folk och hundar här.

Det här är ett elljusspår, som kommunen ville släcka ner ljuset på för några år sedan. Men då klev en idrottsförening in, skaffade "stolp-sponsorer" och kunde på så sätt behålla lamporna tända. På stolparna finns skyltar med sponsorernas namn. Jag såg ett anslag om detta och kunde konstatera att det kostar 300:- om året att sponsra en stolpe.

Tycker att det är en fiffig idé!

 Vi har tur och träffar inte på en enda, varken hund eller människa. Kopplet som jag har med mej ligger oanvänt i jackfickan. Solen skiner vackert på oss mellan träden och vi har det så bra.

Den svarta "klumpen" i nederkanten på bilden är förstås Ida *S*

Det här spåret gick jag ett stort antal gånger tillsammans med en av grabbarna på boendet jag jobbade på här i närheten för ett par år sedan. Redan då hade någon busat lite med den här stubben och det glada ansiktet finns fortfarande kvar. Visst drar man lite på smilbanden när man ser det?!

Kommentarer

 1. Sånt här tycker jag om! Återkoppling till tidigare inlägg och nog känner jag igen gladgubben!

  I Rättvik är den stora bryggan/piren sponsrad på liknande sätt. På åtminstone en av plankorna ståtar namnet av en hund som givare! :)

  Ha en bra jobbhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att den är kvar, gubbstubben. Jag tycker den är härlig!

   Tack för det, klart att jag får en bra jobbhelg! Halva är avklarad nu och det var inget fel på den. *S*

   Radera
 2. Vilken bra ide'! Vårt elljusspår i Kovland har ingen el just nu. Det skulle vara toppen att kunna bidra med en slant och slippa gå efter vägarna med hunden i höstmörkret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla med idrottsföreningen eller nån bygdeförening eller skidorienterare eller... vem som nu kan vara intresserad av att driva ett elljusspår! Du verkar vara en driftig kvinna.

   Radera

Skicka en kommentar