Inget är som väntans tider

Idag väntar vi. Vi väntar på besked från sjukhuset. Vi väntar på positivt besked från sjukhuset. Och medan vi väntar är det svårt att hitta på nåt att göra. Det är på något sätt fullt upp att göra med att just bara vänta.

Men tiden går så sakta, så sakta. Jag skurar badrummet. Det är en bra sak att göra medan man väntar.

Jag byter lakan och kör två maskiner tvätt. Det är också en bra sak att göra. Medan vi väntar.

Man kan till och med kamma hunden medan man väntar. Det tycker hunden är en dålig sak att göra. Oavsett om man väntar eller ej.

Man kan också blänga på telefonen och fundera på om det är nåt fel på den. Men isåfall skulle väl Någon ringa på mobilen. Eller hur?!

Vi väntar.

Och äntligen, äntligen, äntligen... ringer den! Telefonen. I andra änden hörs en svag röst, en nyopererad samboman och husse ringer och säger att han är vaken och att allt har gått bra.

När jag lagt på luren gråter jag en stund. Lättnad, tror jag. Nu är det "bara" resten kvar. Nog så kämpigt, men det första är överstökat nu.

Nu är det verkligen dags att ta en tur i skogen. Det mest spännande som hänt där är att någon ätit en apelsin och slängt skalet framför den där timmerhögen, som jag fotograferade igår.

Ida väljer konsekvent den torraste vägen. Den här sjön är i vanliga fall en stig. Aningen sunkig, men dock en stig. Tro't om ni vill.

Att ha en skog alldeles inpå knutarna är verkligen skönt. Vi lufsar på och när vi kommer till den här stenen är det väl kanske 5 minuters väg hem. Härifrån ser jag sällan till Ida alls. Hon springer raskt i förväg och väntar hemma på gräsmattan. Sån är hon.

Ikväll blir det en brasa och kanske lite pyssel. Vi får se. Är rättså trött.

Kommentarer

 1. Skönt att allt gick bra, hälsa farfar från mig och Alfred kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra, så fort han hör av sej igen! Kram tbx.

   Radera
 2. Toppen att det gick bra! Det var nog av lättnad du grät, känner igen mig i det. Jag har tänkt på er idag, låg hos tandläkarn och stirrade i taket en timme och då tänker man mycket! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hel timme hos tandläkaren, låter jobbigt.
   Just nu känns det ganska bra här. Tack för (om)tanken!

   Radera
 3. Grattis! Vad skönt att allt gått bra! Här spritar vi händerna för att klara oss undan alla baciller i dessa tider av magsjuka mm. Hoppas allt fortsätter lika bra för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också!
   Tack ska du ha!

   Radera
 4. Fy, vilken lång väntan... och att du blev alldeles frustrationsutmattad (eget ord) är mer än begripligt. Skönt att han kunde ringa och meddela sig själv och att det gick bra. Och badrummet blev ju skurat på kuppen inklusive allt annat du hann med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just att han ringde själv gjorde att jag fick en smärre hjärtattack när det senare på kvällen ringde en sköterska. Jag hann tänka många tankar om varför, varför, varför han inte ringde själv?!!

   Det var dock fortsatt ok.

   Trött var jag, så trött att jag inte alls orkade gå och lägga mej. Men sen har jag sovit ganska gott. Utslagen.

   Radera
 5. Annika i Lindby23 oktober 2012 15:05

  Skönt att op gick bra. Alltid oroligt, med sådana saker. Du fick ju gjort en hel del. Kamma Ida? Hon tycker säkert, att det finns viktigare väntasaker :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag till och med klippte klorna på henne, det tyckte hon var ännu mer onödigt.

   Radera
 6. Skönt att själva operationen är klar. Nu är det rehabiliteringen kvar, sjukgymnastik är viktig. Säger jag som nyss kom hem ifrån "min" sjukgymnast. Jag fick ny knäled i februari och i nästa knä i juli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, än är det lång väg kvar. Att gå.

   Radera

Skicka en kommentar