Ledig tisdag

Ledig idag. Förmiddagen ägnas åt ett bröllopskort som måste vara klart före helgen. På eftermiddagen går vi ut en sväng, hunden och jag, medan Sture besöker sin ortopedläkare. Läkaren säger att höften måste opereras om. Det är såklart inte så kul, men det är inte särskilt kul att ha så ont heller. Inom två-tre månader är det meningen att det ska bli av. Snabba ryck.

När vi kommit såhär långt (och det är inte långt, några minuters promenad, bara) börjar det trilla ner lite regndroppar på oss. Typiskt.

Men strunt samma, vi går såklart vidare ändå. Passerar det här timmerupplaget, där renfanan växer vackert mellan stockarna.

Här "måste" Ida dricka varje gång vi går förbi. Riktigt sunkigt vatten, som luktar lite dyigt och det gör det antagligen lite extra gott också??

Följer ett skogsmaskinspår ett tag.

Och sen ut i Höga Gräset. Här var det en gång i tiden (inte mer än ett par år sedan) en väldigt fin skog och stigen ringlade sej mellan stora barrträd. Det var lite mörkt och mysigt. Nu är det till och med lite svårt att se var stigen egentligen är. Tur att jag har Ida Stigfinnaren med mej, som kan visa vägen.

 Här var det också skog. Inte längre. SCA har gjort papper av den.

 Höstens färger lyser emot oss.

I vår skog växer alla möjliga, men mest omöjliga, svampar. De här till exempel, hör till "de omöjliga", vilket bara innebär att jag inte har en aning om vad det är för något och därmed inte heller plockar dem. En endaste liten gul kantarell såg jag, men den fick stå kvar.

På kvällen är det plötsligt dags att åka bort till "Greyhoundsfolket" och hämta 60 kg prima Priima Hundfoder. Fick fara in till sta'n också, för allt fick inte plats i frysen. Där har vi möjlighet att låna lite frysutrymme.

Underst här skymtar något av alla de "grillspjut" som Sture Storhandlar'n kom hem med häromdagen. Vi har faktiskt grillat ett av de där och det var riktigt, riktigt gott! Tur var väl det, för vi måste äta mycket sånt där framöver *S*

Kommentarer

 1. Så bra att det blir operation ändå! Tiden efter är väl inte så kul, antar jag, men sen blir det ju så mycket bättre.

  Du utnyttjade dagen bra mycket bättre än jag som inte kunde skaka av mig olustkänslan förrän jag badade på kvällen. Det enda fina med hyggen är det där gräset och bilden på Ida som sveper igenom det är jättefin!

  Tror att det är örsoppar, om de har stora rörmynningar under och inte skivor (då vet jag inte) skumgummikonsistens och inte så god.

  Mat har ni då nu minsann både till folk och fä! Hur mycket äter hon, Ida, en halv korv eller så per gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det är bra att det blir operation och förhoppningsvis rätt snart. Alternativet, att strutta runt med krycka och vara väldigt begränsad, är inte nåt bra alternativ.

   Mat har vi. Ida äter 320 gram mat två gånger om dagen, så en korv räcker lite drygt till tre måltider. En låda på 20 kg är en månadsranson, ganska precis. Och hon är lagom i hullet. Väger något kilo över 30 och det har hon gjort sedan hon blev vuxen.

   Fast när jag skriver att hon är "vuxen", så känns det inte helt rätt. För riktigt, riktigt vuxen kommer den lilla stollan aldrig att bli! *S*

   Radera
 2. Härligt med ledig dag och härlig promenad , håller med Hillevi Bilden på Ida stigfinnare i gräset är extra fin !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ser inte så mycket av henne, mest bara en tofs med en blå snodd på. Men hon ÄR där! *S*

   Radera

Skicka en kommentar