Fin fredag

Världens bästa grannar har ju hört att Ida är krasslig, så de har varit iväg och köpt tuggben åt henne :) Den lite platta frisyren beror på att vi just varit ute i den regnvåta skogen.

Sent på eftermiddagen kommer grabbarna från Bosvedjan hem till oss. De har varit med föräldrarna i Mellansjö några dagar, men nu vill föräldrarna vara lediga ett tag så de "lämpar av" sönerna här. Det är inget annat än perfekt, för Johan tar skottkärran och...


... en liten spade och sätter igång att rensa ogräs! Det är välbehövligt, minsann. Så medan Johan gör snyggt fixar Sture med grillen intill och det blir goda grillade färsspett till middag.


Efter maten swischar pojkarna ner till Klampen på sina cyklar. Vädret slår om litegrann och åskan mullrar långt borta.

Emil är väldigt fiskeintresserad, så han har såklart med sej spö och mask...

 ... och en stackars abborre fastnar på kroken. Tyvärr sväljer den kroken också, annars brukar Emil mestadels släppa tillbaka de små fiskarna.

 Ida vaktar firren.

Johan är helt nöjd, han har nämligen också fått en fisk. Kolla in snygg-kläderna, förresten. Johan är med i Sundsvallscyklisterna och när det ska cyklas måste man givetvis ha cykelkläderna på sej!

Vi tar och plockar oss lite efterrätt. Vet inte varför Emil ser så allvarlig ut när han har fått ihop så här många smultron?!

 Mycket blev det idag igen!

När vi kommer hem grillar vi varsin banan, som avnjuts med lite choklad, vaniljglass och så toppad med smultron. Mums!

Kommentarer

  1. Så ljuvliga bilder det är sommar när den är som bäst , lite muller får man stå ut med !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, fast häromdagen rök vårt modem i åskan... så nu har vi inget vanligt bredband, utan får surfa genom en liten mobiltelefon. Det går liiiiite långsammare än vanligt. I-landsproblem, verkligen!

      Radera
  2. Vilken härlig bild på Emil vänd mot det stilla vattnet! Johan kan gärna fortsätta rensa mellan plattorna härhemma! ;)

    Ida ser väldigt nöjd ut måste jag säga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ida är belåten med tillvaron just nu och jag håller tummarna för att det ska hålla i sej. Några tabletter har vi kvar fortfarande.

      Bilden på Emil blir garanterat en LO framöver. Jag tycker också att den blev fin. Johan jobbar för "lön", men han nöjde sej med mat igår. Så vill du ha en billig slav så har vi en här! *S*

      Radera

Skicka en kommentar