Runtomkring

Jag tror, att även om vi nu försöker återerövra vår gräsmatta, så kommer fjärilarna och insekterna att trivas ganska bra här i Mellansjö ändå. För runtomkring ser det ut såhär :)

Och här är stigen ner mot sjön...

... fast stranden ligger på andra sidan. Vi tar en liten tur dit på eftermiddagen, när gräset känns "färdigt" för tillfället.

Ida slurpar i sej lite vatten här och där. Alltid. Lika mycket för att blöta skägget som för att blöta tungan, tror jag.
Sture kommer lite senare och har rivit sej på nån gren på stigen ner mot stranden. Det ser myyyyycket mer dramatiskt ut än vad det är. Ett yttepyttelitet hål på skinnet bara, men blodet rinner som om armen var av eller nåt.

Vem kan motstå en dopp i den här sjön? Inte vi! Det är 18 grader och hade varit skönare om det hade varit två till, eller så... men det är härligt ändå.

Grillar och äter gott på kvällen. Smarriga tillbehör till dessa mumsiga spett, kryddade med bland annat curry och ingefära.

Solen skiner och det blir en liten prommis senare ikväll. Vi njuter.

Kommentarer

 1. Sjöbilden oh så härlig , usch så mycket blod tur du skrev att det bara var en liten skråma för det såg otäckt ut !

  SvaraRadera
 2. Jag tror på riktigt att sambon har nåt fel på koaguleringen av sitt blod. Det tror han givetvis inte själ, det är bara skinnet som är "lite tunt", påstår han.

  Vår sjö är en liten pärla (och nej, det är inte VÅR sjö på riktigt, men den är ändå vår.. *S*)

  SvaraRadera
 3. Vilka blomsterängar! Är det blåklockor eller vad är det? Så fint! Vilken tur att ni inte klipper dem!

  SvaraRadera
 4. Det var ju det jag menade - att det var bra att det fått växa lite. Då hinner insekterna göra sina bestyr och sen går det fint att slå. Fast jag förstår att det var jättejobbigt och jag ångrar mig också jämt när det fått gå för långt.

  "...bara skinnet som är lite tunt"!!!!!! Hahaha.

  Härlig sjöbild!

  Här har de ettriga små svämmyggen kommit - aj vad de sticks jämfört de stora vanliga.

  SvaraRadera
 5. Nej Lena, det är inte blåklockor, det är nån sorts rosalila blommor. Jag är så dålig på namn... så jag vet inte vad de heter.

  Och inte är det våra blomsterängar heller, så jag är så glad att ingen annan bryr sej om att slå dem heller.

  SvaraRadera
 6. Hillevi, de här blomsterängarna runtomkring är ju inte våra och det är ingen som gör nåt alls med dem... de får stå där till allas glädje, bara. Visst är det bra?!

  Jodu... tunt skinn har han, säger han *ler*

  SvaraRadera

Skicka en kommentar