Rastlöshet och galenskap

Sambon är av den rastlösare sorten. Flera dagar hemma utan att precis "göra" någonting... det är inte riktigt hans melodi. Han tycker att vi åtminstone kan åka till Mellansjö?! Jag säger först nej, men sen ångrar jag mej. Han är ju hur som helst en vuxen människa och tror han att han klarar av att köra bilen dit, så gör han kanske det? Det räcker med en krycka hemma och inomhus, så..?

Galenskap är det, men vi packar ihop och far iväg.

Innan vi åker lagar jag en del mat, som jag ställer för avsvalning. När vi kommit en bit på väg kommer jag på att maten fortfarande står framme. Lånar ut en nyckel till A&A, som ska på Småstadsliv i Ovansjöparken i våra trakter ikväll. De lovar att åka förbi och ställa in maten i kylskåpet. Man tackar för hjälpen!

Det går skapligt att komma till Mellansjö. Han vill ju inte gärna klaga och gnälla, nu när han har hittat på det här lilla äventyret själv, den gode Sture. Lite plågad är han. Men ändå mycket mindre ont än i tisdags, och det bådar ju gott. Verkligen.

Den här kvällshimlen är fotad på sista prommisen med Ida, som också ser rättså pigg ut, men grannen är inne och kollar läget hos oss och tycker att hon är "låg". Och det är hon. Det är inte den alldeles vanliga Ida, men även hon är fräsch, jämfört med i tisdags. Allt går nog åt rätt håll och för hussens del mycket fortare än man ens vågade hoppas, än mindre tro.

 Väldigt vackra blåklockor i mängder finns det längs vägen.

Bild tagen på långt håll i för lite ljus och med blixt... men titta! Hon kan rulla sej!!! Hon, som inte ens kunde lägga sej ner häromdagen. Än mindre sprattla såhär.

Hon är fasligt nöjd själv också. Ta en titt på svansen och hållningen *ler* Och inte är hon dålig i magen av medicinen heller. Inte ännu iallafall. Tydligen kan den ge hemska biverkningar i form av kräkningar och diarré, men än så länge ser briardens plåtmage ut att hålla för påfrestningarna. Skönt.

Kommentarer

 1. Underbart! Hoppas det fortsätter rakt uppåt och att ni har det bra däruppe. Underbara bilder där på Ida.

  Ja, visst är det väldigt vackert med allt som blommar och blommar - mycket mer än en torr sommar.

  SvaraRadera
 2. Ja, alla bilder på en nöjd Ida är bra bilder, även om de är helt kassa sett till kvalitén.

  Vi har det bra, äter gott och mår så gott som vi bara kan. Idag blir det gräsklippning, men se, den sköter jag själv. Då får kryck-mannen nöja sej med att titta på! *S*

  SvaraRadera
 3. så härligt att se att Ida piggar på sig, hoppas att även kryck-mannen blir bättre och bättre. Ljuvliga bilder !

  SvaraRadera
 4. Ja så här glad blir man när man kommer till mellansjö. Heja Ida...

  SvaraRadera
 5. Tack Åse för att du är här och peppar oss lite!

  SvaraRadera
 6. Kan det bero på Mellansjö, tror du, Sinikka? *ler*
  Inte är hon alldeles sej själv, men det ska väl ordna sej, det hoppas vi verkligen!

  SvaraRadera
 7. Hemma igen efter några dagar i vår stuga utan el. Följer med spänning din berättelse om Ida och husse. Vad i hela friden har din hund råkat ut för? Mystiskt! Tur det finns hjälp men attan vad dyrt det är.
  Min gubbe ställde igår upp sig i kö för ny knäled och börjar med det vänstra knät. Inom tre månader ska han få sin protes. Ont, ont och ont ska kanske äntligen bli bra. Vi hoppas!
  Hoppas också att din sambo nu har blivit bättre. Fast är det förslitningar så är smärtan snart där igen förstås.

  Sköt om dina telningar. Vi hörs!

  SvaraRadera
 8. Hej Lena!
  Vi är vid ganska så gott mod här i vår stuga, som har el *S*

  Så kul att du vet var i Flata de bor, de där vi pratat om... det är sambons barndomshem, det där. Och nu bor alltså son och sondotter där.

  SvaraRadera
 9. Nog är det galenskap att ge sig iväg... men det kan vara en fin medicin! Så skönt att Ida verkar vara bättre... hon ser ju riktigt glad ut på de fina bilderna!Blommorna har en underbar blå färg tog du bilden i skymningen?
  Ha det gott...klia och hälsa!

  SvaraRadera
 10. Ja, Bibbi. Bilden är tagen i väldigt svagt kvällsljus, strax innan jag tog bilderna på Ida.

  Och visst var det galet, men jag tror ändå att det var lite bra att vi kom iväg på nån liten "rolighet", trots allt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar