Härnösand


Idag besöker vi Härnösand...


 ... som är en vacker liten stad som verkligen tar tillvara att den ligger vid kusten (till skillnad från Sundsvall, som totalt missat att utnyttja det faktum att stan ligger vid havet. Istället bygger man ett jättestort kontorskomplex i x antal våningar, så att den absolut sista lilla havsglimten skyms effektivt. Det är märkligt).

Fint är det iallafall här, i Härnösand, där båtarna ligger ända inne i stan...

 Många fina gamla hus och mitt i vattnet har man gjort en fontän!

Efter några ärenden drar vi oss mot Murberget, där det bjuds på allsång ikväll.

Innan sången börjar tar Ida och jag oss en titt på en lite mysko utställning utanför Länsmuséet. Det är figurer ur Bengt Lindströms fantasier och litografier(?) som man gjort stora platta saker av och ställt på gräsmattan. 


Bengt bodde granne med oss tills han dog för några år sedan och ärligt talat... jag fattar inte hur han kan vara världsberömd? Och att hans tavlor kan vara värda miljontals kronor????

Lars T Johansson leder allsången. Begåvad, lite smårolig och trivsam underhållare. Vi får en jättefin kväll. Solen skiner och det är riktigt varmt och skönt.

Här är dagens gästartister, Povel Ramels barn Lotta och Mikael samt deras kompis Backa-Hans.

 Till sist måste jag bara visa våra bänkgrannars fika... de hade såna här koppar med sej, kaffetermos och (enligt dem själva) väldigt god, kladdig kaka med äpple. Kläderna som människan bar var uppenbarligen av linne och matchade dessa koppar och servetter helt perfekt. Vilken donna! *S*

Kommentarer

  1. Vilken vacker stad och bedårande koppar, tack för rundturen ! Trevlig fredag !

    SvaraRadera
  2. Ja, Härnösand är fin! Men Sundsvall har många intressanta hus också... kanske skulle jag göra som du, gå på stadsvandring med kameran. Finns ju så mycket fint att se på nära håll också.

    Njut nu av era sista timmar i solen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar