Efter regn...


... kommer solsken, men när Ida och jag går ut på morgonen ligger gårdagens regndroppar kvar på buskarnas blad. De torkar snart bort.

 Kan inte låta bli att tänka på Majas visa och strofen "Sjön glittrade som silver..." för den gör den verkligen just idag.


Städar huset och tvättar sängkläder. Man måste ju passa på en dag som idag, när det går att hänga tvätten ute i det underbara tork-vädret.

Sen vill jag bada! Just när jag ska ge mej iväg kommer goa grannen med nybakade, fortfarande varma blåbärsbullar. Gissa om de smakade gott på stranden sedan?! Tack Sinikka!

Sture vill inte stappla ner på ojämna stigen genom skogen till stranden, så idag får jag bada ensam. Och fota mej själv. Det går ju rätt bra.


Det är 18 grader varmt i vattnet och jag vältrar mej som en säl och njuuuuter. Sen lägger jag ifrån mej badtermometern på handduken och upptäcker att i solen är det +42 grader idag. Oj.


Ett knarrande ljud hörs och plötsligt simmar det omkring TIO såna här fåglar ute på sjön. De kan dyka och vara under vattnet väldigt länge. Kanske är det de som liksom knarrar?

Vad är det för fåglar??

Badkrukan slaskar lite, blöter skägget och tårna, men nöjer sej med det.

När jag badat klart äter vi upp en massa (goda!) rester, packar ihop och åker hemåt. Vi passerar den vackra Lomtjärn...

 ... där Ida blöter skägget igen.

Vi hinner precis hem för att se Sarah Sjöström bli fyra i sin 100 meters fjärilssimfinal i OS. Att vara fjärde bäst i världen är inte dåligt, tycker jag, men hon är naturligtvis besviken över den uteblivna medaljen.

Kommentarer

 1. Jag hade gjort som badkrukan bara doppat tårna för nått skägg har jag ju inte , 18 grader det är kallt det. Härliga bilder !

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken fin dag du ordnade åt dig! Vackra, vackra bilder.

  Och tio storlommar! Härligt! ett par finns i Trojas sjö och det är just i den typen av sjöar man hittar dem - skogssjöar. De har svårt att få upp sin unge (eller två) eftersom boet ligger väldigt nära vattenytan. Motorbåttrafik=misslyckane för dem. Det är de som knarrar men mest är de kända för sitt rop:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3275&artikel=2719158

  Hoppas Sture fixade hemresan någorlunda!

  SvaraRadera
 3. 18 grader är rätt skönt, faktiskt, Åse. Tro mej!

  SvaraRadera
 4. Hi hi hiiii....mina misslyckade bullar. Det var första ggr jag gjorde blåbärsbullar. Nu vet jag till nästa ggr att man ska ha mycket mycket fastare sylt, (kokade egen) men la i för lite potatismjöl. Jaaaa....de är INTE snygga bullar vi talar om här.

  SvaraRadera
 5. Hur de låter, lommar, det hade jag en aning om... men inte att de kunde knarra sådär också. Och inte heller hade jag den blekaste aning om hur de ser ut. Nu vet jag.

  TUR att du finns, Hillevi, så jag får svar på alla mina frågor! Tack!

  Och jodå, hem kom vi. Någorlunda.

  SvaraRadera
 6. Men Sinikka, de smakade helt underbart! Återigen, tack!

  SvaraRadera
 7. Jo jag tänkte väl att Hillevi skulle träda in... som den uppslagsbok hon är. Det hon inte vet... är inte värt att veta!
  Härliga bilder Nela. Dina fötter ser ju krya ut... men skenet kan bedra förstås :D
  Hoppas att sjuklingarna mår bättre igen!
  Kram, kli och hälsa Sture

  SvaraRadera
 8. Ja inte är du badkruka iallafall! :)

  SvaraRadera
 9. Hillevi räknade jag också med, Bibbi. Hon vet allt om fåglar, mossor, träd och småkryp. Och buskar, blommor och grisar. Och... ja, sådär kan jag ju hålla på..!

  Fötterna ser bra ut, men är inte mycket att ha. Men det är som det är med det och de är iaf tusen gånger bättre än en trasig höft.

  Hoppas att du fått den hjälp du ska ha från vårdcentralen nu!

  Kram å kli!

  SvaraRadera
 10. Nej du, Lena. Jag är ingen badkruka. Men jag badar inte lika fort som tjejerna i OS-bassängen! *S*

  SvaraRadera

Skicka en kommentar