Bästa hyresgästen i sta'n har börjat röja i trädgården och samlat ihop 12(!) säckar med löv, pinnar och skräp. Vi hämtar dem och åker till Blåbergstippen med alltihop.

Sen åker vi till Flata och lämnar tillbaka släpvagnen. Tar en liten tur med Ida ner på lägdorna, men det är väldigt blött i marken fortfarande.

På eftermiddagen ringer Vickan. Johan får bjuda med sej alla han vill på basketmatch ikväll. Han ska vara med som nån sorts maskot.

Jag är inte intresserad av basket, men när Johan kallar har jag lite svårt att stå emot, så vi åker in till sta'n igen. Det är lång väntan innan allt börjar... man kan bli lite trött...


Här sitter Johan som nr 2 från höger räknat, iklädd nån tränares kavaj.

Sen börjar det. Jag (och alla andra) får instruktioner om att stå upp och klappa händerna tills hemmalaget har gjort sitt första mål. Efter en stund inser jag att jag har faktiskt ingen aning om vilket som är hemmalaget??? Är det det röda eller vita laget som ska göra mål?? Och i vilken korg i såfall?

*ha ha ha*

Intresset för basket är, som sagt var, noll och intet.

Det känns litegrann som när jag någon gång besöker en kyrka... har noll koll på hur man gör! Jag gör som alla andra och sätter mej ner när övriga publiken sätter sej ner. Anar så småningom att det är det vita laget som är Sundsvall Dragons. En bra bit in i andra halvlek kommer jag på att jag inte heller vet vilket det andra laget är. Jag frågar Sture och han berättar för mej att det är Luleå man spelar emot ikväll. Jaha.

Luleå vinner. För att de är bättre, tror jag. Men alla andra verkar tycka att det är domarnas fel, eller nåt.

Kommentarer

 1. Ha ha ha, du är skön du när du beskriver ditt brinnande intresse för basket! :)

  SvaraRadera
 2. Hmm... det är roligare med handboll, det är det! Fast jag har aldrig varit på nån handbollsmatch heller, så jag skulle väl var lika bortkommen där! *S*

  SvaraRadera
 3. Det där med hemma- och borta-lag är ju ett mysterium det men dat kan man ju inte berätta!!:D

  SvaraRadera
 4. Ja, men det var kanske meningen att man skulle förstå det. Eller veta att hemmalaget har vita dräkter???
  De talade hela tiden om i högtalarna vem som hade tillverkat de där dräkterna och vem som hade sponsrat dem... men icke vilken färg de hade! *S*

  SvaraRadera
 5. Apropå ditt brinnande intresse för basket..så kommenterade Hasse att det heter poäng i basket och inte mål :))

  SvaraRadera
 6. Sedär... då har jag lärt mej nåt nytt idag igen! *S*

  SvaraRadera

Skicka en kommentar