Morgonprommis i Tranås. Inte många människor ute, så Ida får gå lös och ledig trots att vi är i "bebyggda trakter". Hon gör inte en fluga förnär, men folk kan ju bli störda av okopplade fyrbeningar... Vi passerar den här bron.


Vattnet är vackert. Allt är lugnt och stilla. En and kvackar litegrann och simmar iväg, men annars är vi alldeles ensamma. Skönt, faktiskt.



Men "någon" har varit här. Och samlat kottar på en bänk :)



På nästa bro vi passerar över hänger en livboj, utifall att jag (eller kanske nån annan) skulle dratta i. Det är ju bra, även om det bör finnas nån som slänger i den åt den drunknande. Och som sagt var, vi är väldigt ensamma, trots att klockan nu börjar närma sej 07:30. Är alla tranås-bor redan på jobbet, eller börjar de senare? Kanske kommer vi precis mitt emellan morgonrusningen och de som kanske jobbar i affär och börjar på förmiddagen? Spelar ingen roll vilket, det är folktomt. Det gillar vi, Ida och jag.


Resten av dagen ägnar vi åt att ta oss hem. Det går finemang. I Uppland vinkar vi lite till våra nätkompisar, som bor där (Hej, hej, Bibbi och Hillevi!). Nu är vi hemma igen och det är såklart bra, det med.


TACK snälla mamma och pappa, för er gästfrihet! Samma sorts TACK till lillasyster!

Kommentarer

Skicka en kommentar