Många bilder blir det idag, för jag börjar tidigt. Några flugor envisas med att spatsera på mej före kl 5, jag vaknar och kan inte somna om. Det blir en tidig morgonprommis ut på udden. Sjön ligger blank och det ser ut att bli en vacker dag. Nu igen *ler*




Går förbi den gamla gården, som har en sån härlig gammal pump. Tänk att stå här och titta på utsikten i hela sitt "liv"!





Jämför de här molnen med gårdagens, och du förstår hur härligt vi har det idag!




Så här bra är det! *S*




Ida svalkar sej också, utan större protester. "Det har blivit tillräckligt varmt i vattnet för Tanten", konstaterar Sture. Och det är helt sant. Idag är det 22 grader och då tycker till och med Ida att det är skönt. Tror jag.




En blöt briard behöver skaka pälsen litegrann...




Efter lunch på stranden och lite mera bad tar Ida och jag en prommis och sen lämnar vi henne faktiskt hemma. Det har aldrig hänt förut, att hon varit ensam hemma och "vaktat huset" i Mellansjö, men vi tror att det är skönast för henne där, när vi åker iväg... långt iväg på den här vägen...




... som aldrig verkar ta slut? Vi vet att vi ska omkring 4½ mil, men... hur långt är det, egentligen."Skyltar visar vägen" stod det i annonsen, men det är ganska sparsamt med skyltar. "Åk mot Tevansjö och Gåssjö" stod det också. Men det är såna pluttbyar så det måste man vara inföding för att veta var de ligger ;)




Så småningom hittar vi iallafall denna handskrivna skylt, som visar att vi är på rätt väg. Råmyra, dit ska vi!





För där är det nämligen bygdespel, framfört av RamsjöCabarén. Historien är väl "sådär" men det är ändå väldigt trevligt och gemytligt. Det handlar om ättlingar till svedjefinnar som på 1600-talet slog sig ner just här, mitt i skogen i "ingenting".



På bilden är det "Råmyra-Pelle" som visar hur han lurats att stå med armarna i luften ""så länge att han nästan dog", för att hans tandvärk skulle försvinna. Och det hade den gjort, tandvärken. Så nu vet vi hur man botar sånt *ler*



Efter åt åker vi samma långa, långa väg tillbaka och när vi kommer hem väntar en glad briard (som vaktat huset perfekt, inga tjuvar alls hade hon släppt in) och en god grillad middag.

Det är skönt attvara sommarledig.

Kommentarer