Vilken fantastisk dag! Helt underbart väder, soligt och varmt. Vi tillbringar dagen på Klampen tillsammans med nära och kära. Matsäck medfördes givetvis och här på bilden har Johan hittat ett bekvämt(??) ställe att inta sin macka på ;-)


Emil och morfar Sture har hittat en sittplats, de.



Alfred åker i sin limousin med myggnät, för säkerhets skull. Men myggorna hade inte vaknat ännu, tack och lov.



Kärran är uppenbarligen terränggående men här lämnar vi den och Sture (och Vickan, men hon syns inte på bilden) för vidare prommis över klipporna.



Hasse provar fiskelyckan...




... men ungarna, Emma och jag går vidare mot nya spännande mål.




Här är den första ingången vi hittar. Ingång till ett av alla de militära skyddsvärn som finns kvar här ute sedan kriget. Otroligt läskigt, tyckte den yngre generationen. Så småningom begav de sig ändå in i "underjorden", där de var övertygade om att de faktiskt hittade ett skelett (eller kanske eventuellt delar av ett skelett... eller kanske ett ben... eller vad det nu var... *ler*).


Ida håller järnkoll på var alla befinner sej. Här tar hon en paus, eftersom flocken är väl samlad just nu. Vallhund...



Har man vatten i närheten (och det har man, eftersom Klampen ju är en ö) så måste man ju åtminstone bada fötterna.


Det dröjde inte så länge innan nästan alla kläder var av och barnen ganska så blöta... men jag visar inga såna bilder här.



Här har vi lockat ut barnen ur mitt pysselrum och det vankas mat på vår altan. Grillad fläskfilé med hasselbackspotatis smakade finemang efter en heldag i naturen. Årets första rabarberpaj avnjöts till efterrätt. Vad gott det är!


Glad att jag fick denna härliga dag innan det är dags för ett nytt mastodontpass på jobbet imorgon igen. Men nä, jag klagar egentligen inte. Så sällan som jag jobbar så är det såklart helt okej med rätt många timmar när jag väl är där. Så är det.

Kommentarer