Lördags-lattjo

Börjar med lite köksarbete idag. Diskmaskinen har inte brytt sej om att diska så väl, trots att jag kört om den en extra gång, så jag får diska för hand. Går ju bra, det med, men är inte så värst jättekul. Äter frukost och bakar sen dessa lunchgifflar med skinka, ost och basilika i fyllningen.

Behöver nån som hjälper till att äta upp de där gifflarna. Vickan och grabbarna ställer upp.

Johan och jag tar stålhästarna till klubben, medan övriga fraktar dit sej själva och matsäcken per bil.

Nästa sommar, Tosca, då ska du få trava med bredvid cykeln!

Lämnar stålhästarna och tar apostla-ditona upp på berget och slår oss ner vid det där bordet, som jag "hittade" för ett tag sedan. Fortfarande fint väder med blå himmel och sol, men på avstånd mullrar åskan...


Efter en stund bestämmer vi oss för att börja traska hemåt, innan det möjligen brakar loss ett riktigt oväder.

 Några bilder på Johan, som spexar sej fram här i livet *S*

 En "gräslig" valp.

På hemvägen får jag sällskap av Emil på Johans cykel. Lite för liten, men det går bra ändå. Att jag ser en liten gnutta galen ut på vänstra bilden, det bjuder jag på *S*

Precis lagom tills vi kommit hem till Tistelvägen börjar det faktiskt regna. Först lite försiktigt, men strax vräker det ner. Vilken bra tajming! Det blir dock inget långvarigt regn, utan snart skiner solen igen.

Senare:


Tosca sover en del på eftermiddagen, det är jobbigt att hålla reda på så där många människor på en och samma gång. Då måste man ta igen sej lite. Men sen är det full fart igen och vi åker ner till Klampen och tittar på båtar. Just här har vi inte varit förut och tänk, så lite det behövs för att det plötsligt ska vara spännande och intressant för en liten valp!

Klicka på bilden så blir den större.

Ännu senare på kvällen leker vi en stund med metallapporten. Hämta den när matten rullar iväg den över golvet, sätta sej och hålla fast en liten stund går jättebra. Verkligen en skojig hund att syssla med, det här!

Men skojigt att gå ut och kissa sista kvällssvängen?? Nääää, inte ett dugg, säger Tosca och välter sej över på rygg. "Du kan klia mej på magen istället, det är kallt ute!"

Jag har alltså tagit på mej kläderna, lockat på hunden, skramlat med kopplet... och till sist gått in i vardagsrummet (där hon ligger på tjocka mattan framför brasan, som vi tände ikväll för att jag kände mej så ruggig), satt på henne halsbandet... men icke sa Nicke. Hunden vill INTE gå ut.

Till sist får jag henne med mej, förstås. Men då kissar hon det allra fortaste hon kan och sen vill hon inte göra mer. Bara gå in och lägga sej och mysa.

Ja, då får det väl bli så då! *S*

Kommentarer

  1. Nå ble jeg sulten...De så fantastisk gode ut og om du vil dele oppskrift og måten du gjør det på, sier jeg Tusen takk.

    Så fin tur dere har hatt i dag og så heldig dere var som rakk hjem før himmelen åpnet seg.
    Koslig bilder der dere sitter å raster sammen.

    God helg.

    SvaraRadera
  2. Gifflarna ser ju bara helt makalöst goda ut!

    Fin utflykt på det och vilken duktig apportör du har. Härlig bild på VILL INTE! (gå ut och kvällskissa).

    SvaraRadera
  3. Förresten, tittade på efter giffelrecept och alla jag såg var ihoprullade trekanter - inga var sådäääär snygga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lägger ut receptet här. Det är bara en vanlig vetedeg på mjölk och med ett ägg i degen. Sen gör man såna där flikar, som jag fotade, rullar ihop dem och drar flikarna runtom. Det är enklare än slutresultatet visar. De blev verkligen snygga, men det var inte svårt alls att få till det.

      Receptet kommer under dagen, till både Trude och dej och alla andra som eventuellt är intresserade!

      Radera

Skicka en kommentar